Osnovna šola Prežihovega Voranca Bistrica

Odgovorna šola preudarno, vedoželjno in ustvarjalno v bodočnost.

OŠ Prežihovega Voranca Bistrica>>Projekti>>Popestrimo šolo

Popestrimo šolo

Pripravila Ksenija Horvat, multiplikator projekta. Zadnja sprememba dne 5.9.2017.

Na teh straneh lahko preberete več o dejavnostih v okviru projekta.

Arhiv za šolsko leto 2016/17

 

Popestrimo poletje

petek 1. september 2017

V mesecu avgustu smo v okviru projekta Popestrimo šolo organizirali tabor Popestrimo poletje. Udeležilo se ga je 29 mladih nadobudnežev naše šole, ki so del počitnic preživeli aktivno in ustvarjalno. Program tabora je bil zelo pester. Izdelovali smo nakit, igrali hokej, se urili v angleščini, pekli palačinke in pecivo, izdelovali vulkan ter ustvarjali iz gline. Z avtobusom smo se odpravili v Ljutomer in kot se spodobi za poletne mesece izvedli tudi vodne igre. Uživali smo… Nekaj foto utrinkov lahko najdete na tej povezavi (priponka .pdf).

 

Prostovoljstvo

četrtek 8. junij 2017

1 2 3 4

Zainteresirani učenci in vodja projekta Popestrimo šolo Ksenija Horvat so se v četrtek, 8. 6. 2017, ob 18.30 uri udeležili gasilskih vaj, ki so jih izvedli članice in otroci Prostovoljskega  gasilskega društva Gornja Bistrica. Učenci so imeli priložnost ogledati si gasilsko vozilo in opremo. Najbolj pa so uživali, ko so tudi sami sodelovali v gasilskih vodnih igrah.

 

Kolesarjenje v okviru projekta Popestrimo šolo

torek 30. maj 2017

1 2

Na drugem kolesarskem podvigu smo v petek, 26. 5. 2017 v okviru projekta Popestrimo šolo prekolesarili dolgih 16 km. Vsak učenec je s svojim tempom vztrajno in varno prispel na cilj. Pot nas je vodila do kraja Ižakovci, kjer smo se ustavili na Otoku ljubezni. Ogledali smo si mlin in brod, ki je eden izmed štirih brodov, ki še vozijo na reki Muri. Le kam nas bo pot vodila naslednjič ...

 

Aktivno preživljanje prostega časa

petek 12. maj 2017

1 2

V petek, 12. 5. 2017, smo v okviru projekta Popestrimo šolo v športnem duhu zaključili delovni teden. Prvi kolesarski podvig v dolžini 8 km smo opravili s povprečno hitrostjo 18 km/h. Pot nas je vodila do Ciglarskega naselja Melinci ob reki Muri. Med kolesarjenjem smo uživali in spoznavali našo bližnjo okolico.

Ksenija Horvat, multiplikator POŠ

 

 

Obisk Hiše Evropske unije v Ljubljani v sklopu praznovanja 9. maja, "rojstnega dne" Evrope

petek5. maj 2017

1 2 3 4

5 6 7 8

5. 5. 2017 smo se v okviru projekta POŠ in obogatitvenega programa dela z nadarjenimi učenci z vlakom odpravili v Ljubljano, v Hišo evropske unije. Pozdravili so nas vodja Informacijske pisarne Evropskega parlamenta Klemen Žumer, vodja predstavništva Evropske komisije Zoran Stančič in italijanski veleposlanik v Sloveniji Paolo Trichilo, ki je odprl razstavo ob 60-letnici podpisa Rimskih pogodb.

Po uvodnem deli smo odšli v hišo, kjer so poslanci debatirali in odgovarjali na vprašanja dijakov ter  učencev. Sodelovali so  4 poslanci: dr. Milan Zver, Lojze Peterle, dr. Igor Šoltes in Franc Bogovič. Pogovor je tekel o trenutnem stanju in prihodnosti Evrope - izzivi varnosti, migracij, družbenega, tehnološkega, gospodarskega in političnega napredka. Po majhnem prigrizku smo si ogledali gledališko predstavo Korenine in krila EU: Drobci skupnih evropskih korenin - gledališka predstava, ki združuje klasične pripovedi iz držav članic EU, kjer so igralci uprizorili zgodbice držav Evropske unije. Nagovorila nas je tudi ga. Dušica Kunaver, pisateljica in zbirateljica ljudskega gradiva. Na koncu smo lahko poskusili dobrote iz različnih držav, zavrteli pa smo tudi kolo sreče in odgovorili na vprašanje, če je bil odgovor pravilen, smo dobili nagrado. Uživali smo v tudi v interaktivni razstavi Doživi Evropo, najbolj nam je bilo všeč fotografiranje z različni ozadji, ki predstavljajo EU. Imeli smo se tudi priložnost slikati z igralci gledališke skupine.

Po zaključnem slikanju z igralci smo se polni vtisov in novega znanja, z vlakom odpeljali domov.

 

Spoznavanje poklica tovornjakarja

ponedeljek3. april 2017

1 2

Učenci 4. in 5. razreda so v okviru programa Karierne orientacije in projekta Popestrimo šolo v ponedeljek, 3. 4. 2017, imeli priložnost spoznati poklic voznik tovornjaka. Gospod Matej Horvat je učence presenetil in se v šolo pripeljal s tovornjakom, tako da so imeli priložnost ogledati si tovornjak. Predstavil nam je, kako poteka delo voznika tovornjaka in katera znanja potrebujemo za ta poklic. Učencem je pojasnil, da moramo za opravljanje tega poklica opraviti nacionalno poklicno kvalifikacijo. Učence je navdušil za opravljanje tega poklica, opozoril pa jih je tudi na dejstvo, da so vozniki tovornjakov veliko odsotni od doma.

Ksenija Horvat, multiplikator POŠ

 

Obisk podjetij v Lendavi

četrtek30. marec 2017

1 2

IZVRSTNO IN ENKRATNO. Tako bi lahko opisali naša doživetja, katerih smo bili deležni na obisku podjetij VIRS d.o.o Lendava in Lek Lendava. Z zainteresirani učenci 6. do 9. razreda smo podjetji obiskali v okviru programa karierne orientacije in projekta Popestrimo šolo. Takole so obisk doživeli učenci:
V četrtek 30. 3. 2017 smo se učenci odpravili v Lendavo, v podjetje Lek, kjer smo si ogledali tamkajšnje delo. Bili smo na štirih različnih točkah, kjer so nam delavci predstavili svoje delo. Ogledali smo si tudi novo skladišče, kjer smo lahko videli kako robotika in elektronika povsem zamenja človekovo delo. Predstavili so nam katere poklice zaposlujejo. Ogled je bil zelo pester in zanimiv.

Maja Marič

Ob prihodu v VIRS nas je sprejel direktor in nas pogostil. Po pogostitvi nam je predstavil njihovo podjetje. Povedal nam je, da se v samem imenu podjetja skriva vsebina njihovega dela. Torej VIRS pomeni varilni in rezalni sistem. Direktor nas je popeljal na ogled njihove tovarne. Najprej smo se ustavili v prostoru, kjer delajo 3D načrte za stroje na računalniku. Nato smo si ogledali njihov varilni robot. Ta robot me je tudi najbolj navdušil. Lahko smo ga poskusili upravljati. Pokazali so nam kako poteka proces varjenja. Naslednje kar so nam pokazali je bil rezalni robot, videli smo tudi kako sestavljajo robote. Na koncu smo se zahvalili in poslovili.

Rok Gerič

 

Zimski tabor

ponedeljek27. februar 2017

1 2

3 4 5

V času zimskih počitnic se je skupina učencev od 1. do 4. razreda udeležila zimskega tabora, ki smo ga pripravili v okviru projekta Popestrimo šolo. Učenci so bili športno in ustvarjalno aktivni. Najbolj so uživali v igranju hokeja in namiznem tenisu. S spretnimi prsti smo izdelali krasne origami rože. Učenci so dobili veliko novih izkušenj ter prijetno preživeli počitniške dni.
Ksenija Horvat, multiplikator POŠ

 

Jesenske počitnice

ponedeljek7. november 2016

Na tej povezavi (priponka .pdf) si lahko ogledate utrinke iz jesenskih počitnic in počitniških aktivnosti.

 

 

Obvestilo

petek28. oktober 2016

Spoštovani starši, dragi učenci/ke,
naša šola je kandidirala na JAVNI RAZPIS ZA IZBOR OPERACIJ »Popestrimo šolo 2016–2021 in na projektu bila izbrana. Projekt financirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
Šola bo izvajala različne aktivnosti o katerih boste sprotno obveščeni preko šolske spletne strani in spletne učilnice. Dejavnosti bodo potekale v popoldanskem času oz. po pouku in v času počitnic. Prve dejavnosti smo izvedli že v času jesenskih počitnic in sicer od 2. 11. 2016 do 4. 11. 2016 od 9.00 do 14.00 ure. Dejavnosti bodo jesensko obarvane in bodo obsegale področja gibanja, ustvarjanja in medsebojnih odnosov. Učenci v šoli dobijo brezplačno malico.

Za vse dodatne informacije lahko pokličete na 040 373 094 (Ksenija Horvat) ali pišete na ksenijahorv@gmail.com. Še nekaj informacij o projektu lahko dobite na tej povezavi.


ČAS IZVEDBE

OSREDNJA
DEJAVNOST

NOSILEC

Sreda, 2. 11. 2016

Likovno ustvarjanje

Ksenija Horvat

Četrtek, 3. 11. 2016

Zabavna matematika

Ksenija Horvat

Petek, 4. 11. 2016

Športne igre

Ksenija Horvat

Prijazen jesenski pozdrav,
Ksenija Horvat, multiplikator POŠ

 

 

 

 


Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.