OŠ Prežihovega Voranca Bistrica kulturnazsola

S kakovostnim delom in medsebojnim spoštovanjem, želimo mladim privzgojiti odgovornost do sočloveka, dela in življenja.

 

Aktualno dogajanje ...

 

Zimski športni dan

torek27. januar 2015

Spoštovani starši in učenci,

v torek, 27. 1. 2015 na OŠ Prežihovega Voranca Bistrica organiziramo zimski športni dan. V okviru tega dneva bodo učenci od 6. do 9. razreda odšli na drsanje na drsališče Murska Sobota in na bowling v Bowl center Maximus. Učencem 7., 8.  in 9. razreda, ki imajo ustrezno opremo in smučarsko znanje je dodatno ponujeno tudi smučanje na smučišču Rogla. Odhod za smučarje je ob 7.00 uri, ostali učenci pa se zberejo v šoli ob 8.00 uri. Za malico je poskrbljeno. Obvezni sta športna oprema in čelada za drsanje (lahko kolesarska). Veliko športnih užitkov…

 

 

Področno finalno tekmovanje v nogometu

ponedeljek19. januar 2015

1 2 3 4

Po uspešnih nastopih so starejši učenci (letnik 2000 in mlajši) odigrali finale pomurskega nogometnega tekmovanja. Z znanjem, pristopom in borbenostjo so dokazali, da so trenutno najboljši v Pomurju. Uvrstili so se na državno četrtfinalno tekmovanje. Fantje, srečno do konca!

 

 

Otroški parlament - dan dejavnosti na šoli

petek16. januar 2015

 

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

V petek 16. 1. 2015 so uspešni podjetniki in občani občine Črenšovci na okrogli mizi  na temo »Izobraževanje in poklicna orientacija« (tema 25. Otroškega parlamenta) učencem od 5. do 9. razreda predstavili svojo poklicno pot.
Na okrogli mizi so se predstavili župan občine Črenšovci Anton Törnar, direktor podjetja Saubermacher Komunala Drago Dervarič,  podjetnik Anton Kolarič (Projektiranje in nadzor Atrij Odranci), zdravnik Štefan Horvat, novinarka Majda Horvat, podjetnik Damir Horvat (Avtodiagnostika in avtoservis iz G. Bistrice), podjetnik Sandi Žibrat (Krovstvo Žibrat iz D. Bistrice), Matej Kolenko (Kmetija Kolenko, pridelovanje in predelovanje poljščin iz Črenšovec), policist – komandir Janko Šobak in glasbenica Karmen Sreš (skupina Avantura).
Vsi povabljeni  gostje so nam  predstavili svoj poklic in svoje delovne naloge, ki jih opravljajo ter odgovarjali na vprašanja učencev.

Iskrena hvala vsem gostom, ki so s svojimi bogatimi poklicnimi izkušnjami našim učencem dali pomembne življenjske nasvete za odločitev o izbiri poklica.

                                                                                                               Mentorica otroškega parlamenta
                                                                                                                        Elizabeta Petrovič

 

 

Kulturni dan za učence 8. in 9. razreda v Mariboru

četrtek8. januar 2015

1 2 3

Učenci 8. in 9. razreda so v četrtek, 8. januarja opravili kulturni dan. Odpravili so se v Maribor in si po prihodu ogledali najprej stolno cerkev, kjer so izvedeli marsikaj zanimivega iz življenja Antona Martina Slomška. Po ogledu Maribora iz ptičje perspektive z vrha cerkvenega zvonika so si ogledali še spomenik NOB-ja v centru Maribora, sledil pa je ogled opere Čarobna piščal v SNG-ju.