Projekt športnih pedagogov- TeleOlimpiada

V letošnjem letu se je naša šola vključila v projekt Teleolimpijada.

Tekmovali so skorajda vsi učenci predmetne stopnje OŠ Preska, okoli 150 učencev, pod vodstvom športnih pedagogov: Irene Erjavec, Darinke Verovšek in Petra Opermana.

Namen projekta je, da se primerjajo po zmogljivostih mladih v različnih koncih sveta. Skupaj je sodelovalo v projektu okoli 2000 učencev v starosti od 6 do 18 let.
Na ta način pa skušamo tudi promovirati našo šolo, Medvode in Slovenijo.

Preizkusi zmogljivosti v posameznih disciplinah so na šolah, ki so sodelovale, potekali letos v zadnjem tednu aprila. Izjema je bila Nova Zelandija, kjer so jih, zaradi izredno slabega vremena, opravili teden kasneje.

Teleolimpiada je sicer aktivnost ameriškega programa z imenom Academy v okviru Akademskega in OFCN (Organisation fot comunity networks) projektnega centra v kraju Euclid ameriške države Ohio. V okviru projekta naj bi primerjali športne rezultate, dosežene na domačih tekmovališčih, in vzpodbujali izmenjavo informacij preko sodobnih medijev med učenci iz različnih koncev sveta. Učenci imajo na ta način možnost spoznavati zanimivosti s področja športa v različnih državah. Vsa komunikacija med sodelujočimi šolami poteka preko elektronske pošte in interneta.

Končni rezultati pa so objavljeni tudi na spletni strani Programa, kjer si lahko ogledate tudi druge podrobnosti programa.

Še nekaj slik:

     

Zapisala in komunicirala z organizatorjem: Tatjana Gulič

Članek o TeleOlimpiadi, objavljen v Sotočju, prilogi Gorenjskega Glasu:

petek, 8. junij 2007 | Avtor: A. H.  
Preški učenci na Teleolimpijadi
 
 
Preska – OŠ Preska je ena izmed treh slovenskih šol, ki so se vključile v projekt Teleolimpijada. Ta sodi med aktivnosti ameriškega programa z imenom »Academy Program«, ideja organizatorja pa je, da se mladi po vsem svetu hkrati pomerijo v razpisanih atletskih disciplinah. Rezultate so profesorji preko elektronske pošte sporočili v zbirni računalniški center v kraju Euclid v Ohiu. Teleolimpijada je namenjena učencem in dijakom med šestim in osemnajstim letom starosti. Slovenija sicer sodeluje v projektu že od leta 1992, za OŠ Preska pa je Teleolimpijada povsem nova izkušnja. »Preizkusi so na šoli potekali v tednu pred prvim majem, točni rezultati pa za zdaj še niso znani. Tekmovali so skorajda vsi učenci predmetne stopnje. Namen projekta je, da se pridobi primerjava po zmogljivostih mladih v različnih koncih sveta, poleg tega pa na ta način promoviramo šolo, Medvode in Slovenijo,« so povedali šoli v Preski.