IZBERITE POVEZAVO:
  Obiskal nas je pisatelj Primož Suhodolčan

  DOMOV

DOBRODOŠLI

  O KNJIŽNICI

  KNJIŽNIČNI RED

  GRADIVO

  DEJAVNOSTI

  BRALNO PRIZNANJE

  AKTUALNO

  ZANIMIVOSTI

 

 

 

 

 

      

 

       Soba brez knjig

 

       je podobna

       telesu brez duše.
   

                                    Ciceron

     
 
 

29. maja smo vsi, ki smo med šolskim letom pridno brali, doživeli nekaj posebnega. Redko je, da se učenci celo uro prešerno smejejo, a to se je zgodilo. Ob zaključku tekmovanja za bralno priznanje nas je namreč obiskal pisatelj Primož Suhodolčan.

Primož Suhodolčan je pisatelj, podjetnik, radijski moderator, oče, sin začetnika gibanja bralne značke, Leopolda Suhodolčana, človek, ki počne to, kar ga v življenju resnično veseli. Prijazen in šaljiv človek, poln energije, ki nima dvojne podobe: javne in zasebne. On je tak, kot so njegove knjige. Nič čudnega, da je povsod lepo sprejet in da očara mlado in staro. In očaral je tudi nas, mlade in malo manj mlade. Enkrat je že bil na naši šoli in verjamemo, da ga bomo še gostili. Z energijo, ki jo izžareva, bo prav gotovo še dolgo pisal o Petru Nosu, Ranti ter si izmišljeval najbolj čudne zgodbe o še bolj čudnih živalih.

Sledilo je obvezno podpisovanje, fotografiranje ter zapis v našo kroniko:
"Kaj je prava stvar,
kaj je polna vreča?
Če v nogavici je denar
ali v štumfu sreča?"
 

 
 
 

    
    
    
    
          
        
    
    
    
    
         

 

 
© 2007. III. osnovna šola Celje. Vse pravice pridržane!                                                                                                                           Stran ureja: Urška Sotler