IZBERITE POVEZAVO:
  Obiskal nas je Jure Sešek

  DOMOV

DOBRODOŠLI

  O KNJIŽNICI

  KNJIŽNIČNI RED

  GRADIVO

  DEJAVNOSTI

  BRALNO PRIZNANJE

  AKTUALNO

  ZANIMIVOSTI

 

 

 

 

 

      

 

       Soba brez knjig

 

       je podobna

       telesu brez duše.
   

                                    Ciceron

     
 

Junij je na III. osnovni šoli Celje že tradicionalno povezan z zaključkom tekmovanja za bralno priznanje. Tudi letos je bilo tako. Vsako leto skrbno pripravimo zaključno prireditev in medse povabimo gosta s področja kulture, knjig, branja, gledališča. Za učence, tiste, ki so vse leto pridno brali in osvojili bralno priznanje, pa je prireditev obenem tudi nagrada za opravljeno »bralno« delo.


Letos smo se odločili, da povabimo v goste Jureta Seška, radijskega in televizijskega moderatorja, voditelja, urednika, igralca, pevca. Nekateri so ga že poznali, drugi še ne. Naš gost se nam je prikupil takoj, ko je stopil pod našo streho, potem pa smo ga spoznali še malo bolje. S svojim nastopom, pristno prijaznostjo, neizmernim veseljem do življenja in številnimi talenti nas je prijetno presenetil in prav gotovo bomo prepoznali njegov glas na radiu Ognjišče, kjer je zaposlen.


Jure Sešek je eden najbolj prepoznavnih radijskih glasov pri nas in izjemno priljubljen med ljudmi, ki so mu prisodili že kar nekaj nagrad najboljšega radijskega voditelja. Najbrž je skrivnost njegovega uspeha v tem, da rad dela na radiu. Radio ga spremlja že od mladosti, saj je bil v njegovi družini venomer prižgan. Vedno si je želel, da bi počel v življenju nekaj, kar ga veseli, in menimo, da mu je to tudi uspelo, saj v življenju počne stvari, ki ga neizmerno veselijo: napoveduje, igra, poje. Radio je zame zakon, pravi in verjetno ga ne bi zamenjal za nič na svetu.


 
 
 

Naš gost Jure Sešek pa je tudi amaterski igralec. S sabo je na našo šolo pripeljal Martina Krpana. Predstavo o Martinu Krpanu je pripravil za svojo dušo in srce, a predvsem zato, da z njo razveseljuje in mimogrede še izobražuje otroke. Tako mladi kot malo starejši bralci so ga poslušali z odprtimi usti, saj se je jim je znal približati. Vsak izmed nas je prejel delček dobre volje, ki sta ga na šolo prinesla Jure Sešek in Martin Krpan. Prav vsi smo se zadovoljni in nasmejani vračali nazaj k pouku in si obljubili, da se bomo tudi naslednje leto nagrajevali z dobrimi knjigami.

Naš gost je v spominsko knjigo bralne značke zapisal:

»Ni gršega na tem sveti, kakor če se kaj da, potlej pa očita …

Kdor noče dati, pa naj ima sam!«

Dali ste in dobil sem … Zato: »Hvala!«

Čudovito sem se imel med vami.

Krpan pa tudi J Drž'te se!«

 

                                                                                                                          Urška Sotler, knjižničarka 

                                                                           Oglejte si tudi GALERIJO.
  
     In kaj so povedali naši učenci o obisku?

Na prireditvi je bilo zares zanimivo. Naš gost Jure Sešek je bil več kot odličen. Bili smo veseli in nasmejani. Upam na še več takih gostov.
Taja, 7. b

Jure Sešek bo v mojem možganskem kotičku za branje imel posebno mesto. Bil mi je zelo všeč, saj zelo dobro igra in se vživi v svojo vlogo. Verjetno je bil vsem simpatičen. Upam, da nas bo obiskal še kakšen podobno dober igralec ali književnik.

Janez, 6. b

 

Na prireditvi mi je bilo zelo všeč. Bila je drugačna, zanimiva. Ko je naš gost igral (oponašal) Martina Krpana, smo se tudi nasmejali, še posebej pa na koncu, ko se je v igro vključil še gospod ravnatelj.

Jasmina, 7. b

 

Predstava z Juretom Seškom je bila zabavna, a ne takšna, kot smo jih navajeni. Sešek je odlično odigral vse vloge v predstavi. Na zanimiv in svojstven način je predstavil Martina Krpana. Ob predstavi sem zelo uživala in se veliko smejala.

Neža, 6. b

 

Jure Sešek je zabaven, zelo dobro igra in pripoveduje. Najbolj všeč mi je bil prizor z gospodom ravnateljem, ko mu je »odsekal« glavo. Lahko bi ga poslušala še dlje.

Iza, 6. b

 

 

 
© 2007. III. osnovna šola Celje. Vse pravice pridržane!                                                                                                                           Stran ureja: Urška Sotler