IZBERITE POVEZAVO:
  Obiskal nas je Tone Partljič

  DOMOV

DOBRODOŠLI

  O KNJIŽNICI

  KNJIŽNIČNI RED

  GRADIVO

  DEJAVNOSTI

  BRALNO PRIZNANJE

  AKTUALNO

  ZANIMIVOSTI

 

 

 

 

 

      

 

       Soba brez knjig

 

       je podobna

       telesu brez duše.
   

                                    Ciceron

   
  2. junij je bil letos dan D za vse bralce, ki so pridno brali za bralno priznanje. Že nekaj časa smo ga pričakovali, že nekaj časa smo se ga veselili. Našega gosta Tonete Partljiča. Naš gost je marsikaj - dramatik, pisatelj, komediograf, politik, poslanec, učitelj .... A prav gotovo je v prvi vrsti uglajen, prijazen in hudomušen gospod, ki te osvoji, ko ga srečaš.

Čeprav za najmlajše ne piše, pa so ga najbolj nestrpno pričakovali prav oni. Nekateri so ga poznali, drugi ne. A z gosti je vedno tako. Nekatere poznamo in z njimi se pogovarjamo o vsakdanjih stvareh. Drugi pa so nam neznani, zato jih moramo šele spoznati. Vse, kar je Tone Partljič počel v življenju, je obogatil z žlahtnim humorjem, rad se je malo ponorčeval iz vsega, kar mu ni bilo všeč. Pa ne zato, da bi se drug drugemu posmehovali, ne, zato, da bi bilo življenje bolj prijazno, da bi pozabili na skrbi, ki nas obkrožajo. Tako je bilo tudi na prireditvi za najmlajše in malo starejše bralce. Veliko jih je bilo in prav vsi so prejeli delček dobre volje, ki jo je s sabo prinesel naš gost. Ali veste, da se čisto vsak dan zbudi dobre volje? Ja, marsikdo od nas si je zaželel, da bi bilo tudi z njim ali njo tako.

Učenci izbirnega predmeta Gledališki klub so mu predstavili odlomek iz njegove igre Moj ata, socialistični kulak, Dion Rop je zapela o "učilni zidani", sam pa nam je pripovedoval o svojem otroštvu. Prav vsi smo se zadovoljni vračali nazaj h pouku in si obljubili, da se bomo tudi naslednje leto nagrajevali z dobrimi knjigami.

V našo knjigo spominov je zapisal:
»Fina Urška,
veseli otroci,
kulturna šola!«
 

     
Partljič navdušil učence!

V torek, 2. junija je bralne značkarje III. osnovne šole Celje obiskal znani slovenski pisatelj in dramatik Tone Partljič, ki je znan po svoji knjigi Hotel sem prijeti sonce in gledališki drami Moj ata, socialistični kulak.

Prireditev je v večini vodil kar Partljič sam. Vse skupaj pa se je začelo z gledališko igro, uprizorjeno po filmu, Moj ata, socialistični kulak, ki so jo uprizorili učenci Gal, Matevž in Urška. Prireditev sta potem nadaljevala Tilen in Ana, ki sta Partljiču zastavila nekaj vprašanj. Svoje delo sta opravila odlično. Partljič je nadaljeval z svojo ne ravno kratko, a zanimivo predstavitvijo. V nadaljevanju je Partljič potreboval štiri prostovoljce, s katerimi je kasneje zrežiral igro o Romeu in Juliji. Albon je dobil vlogo napovedovalca, Tjaša je igrala Julijo, Jan je bil Romeo, Ana pa kraljica. Partljič je učence več kot navdušil s svojo pripovedko o poroki v drugem razredu osnovne šole. Ob koncu prireditve pa je sledil naval za podpis Toneta Partljiča.

 

Gal Pristovnik, 7. a
                                                 Oglejte si fotografije v GALERIJI.

 

 
© 2007. III. osnovna šola Celje. Vse pravice pridržane!                                                                                                                           Stran ureja: Urška Sotler