IZBERITE POVEZAVO:
  IZBIRNI PREDMET

  DOMOV

  O ŠOLI

  KONTAKT

  ZAPOSLENI

  OBVEZNI PROGRAM

  RAZŠIRJENI PROGRAM

  SKUPNOST UČENCEV

  ZA STARŠE

  ŠOLSKA SVETOVALNA SLUŽBA

  ŠOLSKA KNJIŽNICA

  PODALJŠANO BIVANJE

  PROJEKTI

  AKTUALNO

  JEDILNIK

  SPLETNE POVEZAVE
     GRADIVO ZA POSAMEZNE PREDMETE    
  SODOBNA PRIPRAVA HRANE  
 

 

Učiteljica: Helena Škarlin, predm. uč.

Pri predmetu SODOBNA PRIPRAVA HRANE se bodo učenci učili o pomembnosti varne, varovalne in zdrave prehrane ter izbire pravega kuharskega postopka. Naučili se bodo odločati o lastni prehrani v smislu zagotavljanja zdravja. Spoznali bodo hranilne snovi, opredeljevali in vrednotili kakovost živil in jedi z vidika potrošniških ocenjevanj (ugotavljali bodo predvsem njihove senzorične lastnosti), pripravljali hrano z uporabo različnih postopkov in ovrednotili postopke glede na spremembe, ki lahko povzročijo, da hrana ne ustreza več kriterijem zdrave hrane. Ugotavljali bodo posledice slabih prehranskih navad in razvijali odgovornost do zdravja.            


Pouk bo temeljil predvsem na praktičnem delu, zato bo zanimiv, dinamičen, predvsem pa bo učencem nudil praktična znanja s področja kulinarike, ki jih bodo z veseljem predstavili tudi doma.

 
   
 
© 2007. III. osnovna šola Celje. Vse pravice pridržane!                                                                                                                           Stran ureja: Urška Sotler