Prva stran Podružnica Šolski sklad
Šolski sklad
Petek, 06 Januar 2012 14:26
Šolski sklad OŠ Gabrovka - Dole deluje že trinajsto leto. Namen šolskega sklada je zagotoviti otrokom boljšo kakovost vzgojno-izobraževalnega dela.

 

Naša naloga je pridobivanje denarnih in materialnih sredstev, ki se porabijo za lepše in kakovostnejše učenje, bivanje naših učencev in vrtičkarjev, ali povedano natančneje s sredstvi ŠS se:

  • v celoti financira prijavnina na vsa šolska tekmovanja;
  • sofinancira prevoz otrok na plavalne tečaje (vrtec, 1. in 2. razred), letno oz. zimsko šolo v naravi, bivanje v naravi, predstave, ipd.;
  • sofinancira nakup družabnih iger, igral, ipd.;
  • pomaga socialno šibkim družinam;
  • financira šolska glasila, sofinancira predstave, prireditve (novoletna prireditev za otroke iz vrtca), v lanskem letu je ŠS sofinanciral nekaj dodatnih obrokov sadja v okviru šolske sheme sadja, ipd.

 

Sredstva šolskega sklada se pridobivajo:  

  • z zbiralnimi akcijami starega papirja;
  • z izdelavo in prodajo novoletnih voščilnic in izdelkov učencev na Bazarju;
  • sredstva za ŠS se pridobivajo tudi z donacijami s strani podjetji, družb, organizacij;
  • z dobrodelnimi prireditvami (prostovoljni prispevki) in z izvedbo srečelova na marčevski prireditvi ob dnevu žena in materinskem dnevu tako v Gabrovki kot na Dolah.

 

Dokumenti Šolskega sklada:

Vloga - Šolski sklad

Pravilnik - Šolski sklad

Vloga - Vzgojiteljice/Učitelji

Vloga za šolski sklad - krajša različica

Prošnja za dobitke za srečelov

 

Zapisniki Šolskega sklada:


 

PRAZNIČNA PRIREDITEV IN BAZAR 2013

V  četrtek, 21. 11. 2013, je potekala sedaj že tradicionalna prireditev "Praznični čas, pokaži, kaj znaš!" in za njo tradicionalni praznični bazar v šolski telovadnici. Učenci so en teden prej na tehniškem dnevu “Ustvarjalni in solidarni” izdelovali izdelke, ki so jih potem razstavili na bazarju in za katere so obiskovalci lahko dali prispevek ter jih odnesli domov.

Zbrali smo 1757,41 eurov za Šolski sklad, ki skrbi za vrtčevske in šolske otroke. Pokazali smo, da znamo poskrbeti drug za drugega in da znamo sodelovati. Taki dogodki so dokaz, da imamo (še vedno) lepe čase.

V imenu UO Šolskega sklada, Maja Sever

 

                 

 


MATERINSKI DAN IN SREČELOV 2014

srecelov1

 

SPOŠTOVANI STARŠI, DRAGI OTROCI!

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje na obeh marčevskih prireditvah ob praznovanju materinskega dne, še posebej za prispevke na srečelovih. Vsi prispevki so šli v dobro Šolskega sklada, ki finančno pomaga šolskim in vrtčevskim otrokom. Z vašo pomočjo smo zbrali 1557,79 eurov in s tem prispevali v dobro naših otrok. ČESTITAMO!

PREDSEDNICA UO Šolskega sklada: Petra Pesec Sladič
srecelov2
Otroci  4. razreda iz Gabrovke so za dobitke na srečelovu v podaljšanem bivanju napekli 15 vrečk piškotov – zlatnikov z orehi. Pri tem so neznansko uživali…
srecelov3   srecelov4