•pestra, kvalitetna in sveže pripravljena hrana,
•redno na jedilniku sveže sadje in zelenjava
(pri vsakem obroku),
•kruh in pekovski izdelki iz različnih vrst
moke (praviloma ne ponujamo belega kruha in pakiranih pekovskih
izdelkov),
•praviloma ne ponujamo sladkih in mastnih
izdelkov, ki so pripravljeni iz bele moke,
•hrano pripravimo z malo maščobami in
uporabimo kvalitetne rastlinske maščobe,
•sladice pripravljamo v šolski kuhinji,
•redno ponujamo mleko in mlečne izdelke iz
delno posnetega mleka, v vrtcu pa iz polnomastnega mleka,
•napitki so brez dodanega sladkorja, le
občasno je čaj slajen z naravnim sladilom – med,
•za žejo ponujamo vodo in neoslajen čaj.
Z zdravim jedilnikom
poskrbimo tudi za kronično bolne otroke (diabetes) ter s
prilagoditvami jedilnika za otroke, ki
so preobčutljivi na mleko, jajca, oreščke, agrume