Tradicionalni slovenski zajtrk
V petek, 20. 11. 2020, je na naši šoli potekal naravoslovni dan na temo Tradicionalni slovenski zajtrk v vseh oddelkih od 1. do 9. razreda.
Učence smo z uvodnim videom, ki predstavlja pomen uživanja lokalne hrane, povabili k tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, ki je letos potekal že desetič zapovrstjo.
Po zajtrku so si učenci ogledali nekaj izobraževalnih posnetkov, kjer so dobili ideje za zdrav zajtrk, se naučili kako izdelamo domač kruh, ter spoznali zakaj so pomembne čebele ter še marsikaj.
Učenci so se lahko preizkusili v peki domačega kruha, pekovskih izdelkov (belokranjska pogača,pletenica, žemljice,…), ki so jih pripravili zase ali za celo družino.
Slikali so tudi znane slovenske panjske končnice.
Za zaključek dneva dejavnosti so učenci znotraj posamičnih oddelkov pripravili vtise celotnega dneva.
Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je zaradi epidemioloških razmer zahteval nekoliko drugačen pristop in izvedbo, je pri naših učencih vzpodbudil ustvarjalnost in iznajdljivost.
Nekaj končnih izdelkov si lahko ogledate spodaj, prvošolci pa so iz fotografij svojega dela izdelali predlogo za igro spomin.