Osrednji prostor je avtentična črna kuhinja, kjer se dim še vedno vali po prostoru in nam da slutiti, kako je teklo včasih življenje v hiši. Upraviteljica poskrbi, da se pripravlja domača gorenjska hrana in največkrat diši po domačem kruhu in potici ali ocvirkovki.

V hiši pod bohkovim kotom vas čaka vedno prijazno pogrnjena javorjeva miza. Morda vas bo premamila topla krušna peč z mentergo na kateri ne manjka orehov in domačih sort jabolk. Kos kruha, ki sodi poleg, vam bo rada odrezala kar upraviteljica sama in zraven povedala še zgodbo o hiši in arhitekturni dediščini.


Tram v hiši z letnico 1801 in nosi v ajdovo zrnje posnet lesen strop. Stene so pobeljene in na njih opazimo le predmete, ki so tudi včasih služili za vsakdanjo rabo. Mala prijazna okna dajo slutiti, kako je bilo včasih.

In kot je bilo včeraj, je pri nas tudi danes in bo tudi jutri.





Skozi vse leto potekajo kulturno in narodopisno obarvani programi, delavnice, razstave in družabna srečanja.