Veselka Šorli Puc - ODSTIRANJE LEPOTE

"Kako biti umetnik ob izteku našega tisočletja? Vsekakor umetnik ustvarja iz svojih avtentičnih občutij. In za to ravno gre. Umetnik mora imeti pogum, da spregovori o lepoti, četudi je ta skrita v krhkem, preprostem, majhnem. Potrebna mu je srčnost, da spregovori o pristnosti, ki jo opazi v običajni travni bilki ali slezu, v nebogljenosti glicinije ali v kratkem utripu magnolije. Da, najti lepoto v malih stvareh in priznati, da se razkošje barv začenja v cvetu, tako kakor se prebujata veselje in nasmeh v pomladi."

"... Tako bi lahko rekli, da se pričujoči ciklus slikarke Veselke Šorli Puc z rajsko floro odpoveduje restavraciji starega, izgubljenega sveta; noče biti zgolj poprava dogodkov iz Geneze, ampak se odpira v eshatološko prihodnost. To pričakovanje pa ni brezdelno čakanje, ampak je čista razpoložljivost za milostni trenutek, ko pride navdih in je mogoče z upajočimi barvami, svetlobnimi odtenki in smelo kompozicijo izreči molitev, naj se prihodnji trenutek spremeni v milostni večni sedaj, v jutro, ki se ne bo nikoli prevesilo v večer. V tem hrepenečem pričakovanju je razstava akvarelov slikarkinih cvetlic dar obiskovalcu in povabilo gledalcu, naj tudi sam zasluti prihodnji trenutek, ki pripada Lepoti."

dr. Edvard Kovač


Amarilis, akvarel, 1998
 
Podatki o razstavi VLJUDNO VAS VABIMO NA ODPRTJE PRODAJNE RAZSTAVE AKVARELOV V SOBOTO 17. ROŽNIKA 2000 OB 20.45 V GALERIJO MEŽNARIJO NA TRDINOV TRG 11 V MENGŠU.

Razstava bo na ogled do 9. malega srpana 2000, in to vsak dan od 18. do 20. ure, ob nedeljah pa tudi od 9. do 11. ure.
Kulturni program ob odprtju bo oblikovala kitaristka Meta Skok.
KDFJM
Galerija mežnarija
grb.gif