fzs Fiap-mladi
 
 
 

fzs

 

Leto je naokrog in zopet je čas, da pregledamo produkcijo zadnjega obdobja. Razstava predstavlja vsakemu avtorju pregled njegovega ustvarjanja v nekem obdobju in ustrezno je, da na ta pregled dobi tudi realno sliko ocene široke javnosti. Pri tem projektu želimo tudi na enem mestu združiti pregled razstav in usvarjalnosti slovenske fotografije v tekočem letu, skupaj z arhivom pa v določenem obdobju. Stran je lahko tudi krasno izhodišče za vse, ki jih zanima tekoča slovenska fotografska ustvarjalnost (arhiv je dostopen na:
http://www.mesecfotografije.si/modload.php?&c_mod=exhibitions).

Lansko leto se je na listo za žiriranje prijavilo 36 samostojnih in 7 skupinskih razstavljalcev. Zmagovalca sta bila Roberto Kustrle kot najboljši avtor in Vasja Nagy kot najboljši kustos fotografske razstave.

Tudi letos bomo podelili dve nagradi - avtorju najbolje ocenjene samostojne razstave (podeljejuje Nikon, Slovenija) in kustosu najbolje ocenjene skupinske razstave (podeljuje Fotoformat). Tako kot lani bo tudi letos ocena odvisna od treh skupin - obiskovalcev na spletu, žirije organizacijskega odbora in strokovne žirije, sestavljene iz večjega števila žirantov izbranih iz raznih strokovnih združenj. Skupnega zmagovalca bo dala vsota ocen vseh treh vej žirije, razglasili pa ga bomo ob zaključku Meseca fotografije na prireditvi v Cankarjevem domu.

Prosili bi vas, če nam lahko pošljete prijavo vseh fotografskih razstav, ki so bile v vaši fotografski galeriji v obdobju 01.10.2006 do 01.09.2007, ne glede na odzivnost ali oceno v medijih.

1.
Vse poslane informacije o razstavi morajo biti poslane na rastavaleta@mesecfotografije.si do najkasneje 10.10.2007 in bodo objavljene na spletni strani www.mesecfotografije.si. Prijavitelj se s prijavo strinja z objavo informacij.

2.
Poleg ustrezno izpolnjenega prijavnega obrazca (kratek opis razstave je obvezen !) je potrebno poslati še najmanj 8 fotografij v digitalni obliki (razen v primeru da je bila razstava postavljena z manj fotografijami - v tem primeru se pošljejo vse razstavljene fotografije) in sicer velikosti do 200kB vsaka (800pix najdaljša stranica, bodisi višina bodisi širina). Obrazec za opis fotografij je prilozen.

3.
Ob vsaki fotografiji bi vas prosili za naslov, ime avtorja (če je razstava skupinska) in format slike. Opcijski podatek je tudi tehnika fotografije, ni pa nujen.

4.
Prijavitelj je odgovoren za vse poslane informacije, ZMF ne prevzema odgovornosti za objavljene informacije. Poslan material ne vračamo in ne brišemo iz našega arhiva.

Rok za pošiljanje prijav in podatkov:
10. oktober 2007
Pričetek žiriranja: 10. oktober 2007
Zadnji dan žiriranja: 22. oktober 2007
Razglasitev rezultatov: 25. oktober 2007 Predal za prijavo: razstavaleta@mesecfotografije.si

Prijavni obrazce in vse ostale informacije najdete tudi na
http://www.mesecfotografije.si/modload.php?&c_mod=static&c_menu=1187611887

Prijav, ki bodo kršile razpisne pogoje ne bomo upoštevali.

Za vaše sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo!

Koordinator: Rajko Bizjak: 041 572 025
e-pošta: rajko@bizjak.si

 
 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 222, SI-3001 Celje, Slovenija izvedba: agencija Prepih