fzs Fiap-mladi
 
 
 

fzs

 

Foto klub Sušec
Ilirska Bistrica

organizira

3. mednarodni fotografski ex-tempore "Snežnik 2007",
ki bo potekal 27. in 28. 10. 2007

Ex-tempore je odprt vsem ljubiteljem fotografije, ne glede na narodnost in starost.
Sodelovali boste lahko z dia filmi in digitalno fotografijo.

Posnetki na dia-filmih:

Vsak udeleženec lahko sodeluje z enim dia-filmom (24x36), ki ga prinese s seboj. Obvezni so filmi, ki zahtevajo navaden razvijalni postopek (E-6).

Digitalna fotografija:

Vsak udeleženec uporabi največjo kvaliteto, ki mu jo nudi fotoaparat. Fotografije se bojo prenesle direktno iz spominske kartice fotoaparata na računalnik na sedežu FK Sušec. Udeleženec lahko na spominski kartici pusti največ 36 ( šestintrideset ) posnetkov. Kartice z več posnetki ne bodo sprejete. Za ustrezno število posnetkov mora vsak udeleženec poskrbeti pred oddajo oz. prenosom na računalnik.

Temi ex-tempora sta:

  • reka Reka in njeno porečje
  • prosta

Vpisovanje, označevanje in sprejemanje posnetih filmov bo oba dneva od 7. do 19. ure v prostorih Foto kluba Sušec, Vilharjeva 35 Il. Bistrica.
Vpisnina znaša 15 EUR za dia in 10 EUR za digitalno. Za stroške razvijanja, uokvirjanja, poštnine in kataloga. Katalog bo na zgoščenki.

Posnetki morajo biti narejeni v času ex tempora na območju porečja reke Reke.

Za razvijanje dia filmov in prezentacijo digitalnih posnetkov  poskrbi prireditelj, ki se obveže, da bo s filmi in posnetki ravnal previdno, ne odgovarja pa za morebitne poškodbe ali izgubo le teh med transportom.

Tričlanska komisija v sestavi:
Simon Strnad, MF FZS - predsednik
Tina Renko - član
Dušan Podgornik - član,
bo izmed vseh diapozitivov in digitalnih posnetkov izbrala ustrezno število del, najboljša dela bodo nagrajena po pravilniku FZS-ja . Podeljene bodo tudi praktične nagrade.

Zaključni večer s projekcijo del bo predvidoma v sredini novembra. O točnem datumu in kraju bodo udeleženci pravočasno obveščeni.

 

 

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 222, SI-3001 Celje, Slovenija izvedba: agencija Prepih