fzs
 
 
 

 

Revija za kulturo Emzin razpisuje natečaj za fotografijo leta 2007. Tema natečaja, ki bo letos organiziran trinajstič, je poljubna. Avtor s stalnim bivališčem v Sloveniji lahko na natečaj pošlje enega ali več vsebinsko zaokroženih opusov - vsak od njih naj ima svojo šifro in naj obsega najmanj tri in največ deset črno-belih ali barvnih fotografij poljubnega formata. Žirija bo upoštevala fotografije, ki so nastale od vključno leta 2005 do danes. Rok za prijavo je 15. januar 2007.

Vsaka fotografija znotraj opusa naj bo opremljena z naslednjimi podatki: letnico nastanka, zaporedno številko in šifro opusa. K opusu fotografij je potrebno priložiti s šifro označeno zaprto kuverto s podatki o avtorju in fotografijah. Posebej naj bo navedeno, v kolikor avtor kandidira za reportažno fotografijo.

Fotografije je potrebno prinesti ali poslati na naslov: Revija Emzin, Metelkova 6/II, 1000, Ljubljana.

Žirija bo podelila prvo nagrado v vrednosti 300.000 tolarjev, drugo nagrado v višini 200.000 tolarjev in tretjo nagrado, vredno 150.000 tolarjev ter posebno nagrado za reportažno fotografijo, vredno 300.000 tolarjev.

Žirijo sestavljajo umetniška direktorica revije Emzin Metka Dariš, umetnostni zgodovinar in kritik Brane Kovič, fotografinja Aleksandra Vajd, novozelandski fotograf in kurator Wade Goddard in hrvaška umetnostna zgodovinarka Jerica Ziherl.

Razglasitev rezultatov natečaja in podelitev nagrad bo 6. februarja 2007 v Cankarjevem domu, kjer bo razstava nagrajenih fotografij in ožjega izbora na ogled do 6. marca 2007.

Razpisni pogoji - pdf - 470 kB >>>

 

 

 

 



 

 

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 4388, 1001 Ljubljana, Slovenija