fzs
 
 
 

 

Henkel Art.Award. letos nagrajuje umetniško fotografijo

Že peto leto zapored je Henkel CEE iz Dunaja razglasil natečaj Henkel Art.Award., tekmovanje, ki nagrajuje posebne dosežke s področja umetnosti. Tudi letos se bodo za glavno nagrado potegovali umetniki iz 28-ih držav Srednje in Vzhodne Evrope ter srednjeazijskih držav. V letu 2006 pa bo Henkel CEE prvič z nagrado >Young Artist's Prize< nagradil tudi kreativne fotografe v Avstriji. Fotografska dela vseh kandidatov bodo predstavljena na razstavi v novembru. Art.Award. predstavlja Henklov prispevek k razumevanju procesa evropske integracije v očeh mednarodne javnosti.

Henkel Art.Award. združuje tri ključne komponente moderne umetnosti - risarstvo, fotografijo in oblikovanje, ki se kot tematska področja tekmovanja izmenjujejo na tri leta. Podjetje Henkel CEE bo zmagovalcu podelilo denarno nagrado v višini 5.000 evrov in organiziralo lastno razstavo v domači državi, ob tem pa bodo njegova dela razstavljena z deli ostalih nominirancev na razstavi na Dunaju. Pri tem Henkel tudi letos partnersko sodeluje s KulturKontakt Austria.

Z namenom spodbujati prihajajoče mlade umetniške talente bo podjetje Henkel CEE podelilo tudi dve nagradi Young Artist's Prize, vsako v vrednosti 1.500 evrov. Nagrada Young Artist's Prize bo podeljena udeležencem programa Artists-in-Residence iniciative KulturKontakt Austria. Podjetje Henkel CEE pa bo letos prvič podelilo dodatno nagrado Austrian Young Artist's Prize avstrijskemu kreativnemu fotografu s posebnimi umetniškimi dosežki. Njegova dela bodo na ogled na razstavi na Dunaju v novembru.

Finaliste tekmovanja Henkel Art.Award. ter zmagovalce Young Artist's Prize bo izbrala komisija mednarodnih strokovnjakov, ki se bo v jeseni 2006, sestala na Dunaju. Pred tem bodo zasedale tudi nacionalne komisije v sodelujočih državah. Na teh zasedanjih bodo izbrana najboljša dela posamezne države, ki bodo potem odpotovala na finalno zasedanje mednarodne umetniške komisije na Dunaj.

Umetniki, ki želijo tekmovati v omenjenih programih, lahko za več informacij zaprosijo  Matejo Toplak, vodjo odnosov z javnostmi Henkel Slovenija, mateja.toplak@si.henkel.com, telefon 02 2222 260. Lahko pa se obrnejo tudi na KulturKontakt Austria, application@kulturkontakt.or.at, telefona: 0043-1-523 87 65, int. 43.

Zadnji rok za oddajo obeh prijavnic je 23. junij 2006.

 

 

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 4388, 1001 Ljubljana, Slovenija