fzs
 
 
 

 

Nevladna organizacija Slovenska filantropija - Center za psihosocialno pomoč beguncem ob svetovnem dnevu beguncev 20.6.2006, razpisuje fotografski natečaj na temo:

>ZA MULTIKULTURNOST GRE  !<
...

Naslov zajema tematiko beguncev, prosilcev za azil ter migrantov, ksenofobijo, podobe multikulturnosti kot sožitja in bogastva, strpnost do tujcev ...

Vsak avtor naj pošlje največ štiri črno-bele ali barvne fotografije, v velikosti od 18 x 24 do 30 x 40 cm . Fotografije manjše od velikosti 30 x 40 cm naj bodo prilepljene na tanko podlago debeline do 1mm.

Vsaka fotografija naj vsebuje: zaporedno številko; naslov, kraj in leto nastanka fotografije; ime, priimek in naslov avtorja. K fotografijam naj bo priložena prijavnica ali list s podatki o avtorju (ime, priimek, naslov, telefon, e-naslov, zaporedna številka, naslov fotografije ter kraj in leto nastanka. Prosimo, da  avtor, ki soglaša, da se njegovo delo uporablja v promocijske namene programov osveščanja javnosti Slovenske filantropije, to pripiše!).
Fotografije morajo biti poslane v embalaži, ki preprečuje poškodbe med transportom; fotografije ne smejo biti zvite. Prispela dela bomo vračali v embalaži avtorjev.

Žirija bo podelila prve tri nagrade in izbrala najboljša dela. Na ogled bodo 20. junija v Metelkova mestu in bodo združena v humanitarno kampanjo z namenom seznaniti javnost s populacijo beguncev, prosilcev za azil in migrantov, povečati strpnost in jim s tem olajšati vključevanje v družbo. Do  konca leta 2006 bo humanitarna kampanja gostovala še na drugih prizoriščih v Sloveniji.

Koledar razstave:
Sprejem del: do 5. junija 2006
Žiriranje: do 16. junija 2006
Otvoritev kampanje: 20. junija 2006
Vračanje del: v začetku leta 2007

Kandidati naj fotografije pošljejo ali osebno prinesejo na naslov:
Slovenska filantropija - za fotografski natečaj (vhod iz dvorišča)
Poljanska cesta 12
1000 Ljubljana.

razpisni pogoji (.doc - 38 kB) >>>
prijavnica (.doc - 38 kB) >>>

 

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 4388, 1001 Ljubljana, Slovenija