PIJANA NEVESTA


 

Sestavine:

Biskvit:

 

Preliv:

 

Krema:

3 jajca
9 žlic sladkorja
9 žlic moke
9 žlic mleka
9 žlic olja
4 žlice kakava
˝ pecilnega praška
1 vanili sladkor
  1 dcl. Ruma
1.5 dcl. vode
9 žlic sladkorja
3 rezine limone
1 vanili sladkor
cimet po okusu
 

9 dcl. mleka
2 vanili pudinga
čokolada v prahu

 

 


IZDELAVA:

Biskvit:

 

Preliv:

Sestavine za biskvit zmešaš in pečeš v pekaču na temperaturi 180˚ C približno 30 minut.   Zmešamo 1dcl. ruma, 9 žlic sladkorja in 1.5dcl. vode, 3 rezine limone, 1 vanili sladkor in cimet po okusu. Vsebino segrejemo, da zavre in z njo prelijemo še topel biskvit, ki bo tekočino kasneje popolnoma vsrkal.

Krema:

Skuhamo 2 vanilijeva pudinga v 9dcl. mleka. Nato puding z mešanjem ohladimo toliko, da je še zmeraj gosto tekoč in z njim prelijemo biskvit. Vse skupaj postavimo za nekaj časa v hladilnik. Ko je puding primerno ohlajen dodamo še stepeno smetano in jo enakomerno porazdelimo po celotni površini. Vse skupaj okrasimo s čokolado v prahu.