ČAJNO PECIVO - MIGNON


Biskvit:

Preliv:

Nadev:

2 margarini
45 dag. moke
30 dag. sladkorja v prahu
5 dag. kakava
1 vanili sladkor
limonina lupina
10 dag. jedilne čokolade
10 dag. margarine
1 do 2 žlici vode
marelična marmelada.

IZDELAVA:
Biskvit:

Margarino najprej raztopimo in jo dalj časa stepamo, postopoma dodamo jajce, sladkor v prahu, vanili sladkor in limonino lupino. Nato maso razpolovimo in eni polovici dodamo 25dag. moke drugi polovici mase pa dodamo 20dag. moke in 5dag. kakava.

Vsako maso posebej spečemo v pekaču prekritim z papirjem za pečenje. Pečemo na temperaturi 215° C približno 10 min. Ko se biskvit ohladi, ga prerežemo na polovico in ga zlagamo po sledečem vrstnem redu: najprej temni biskvit premažemo z marelično marmelado, nato položimo svetel biskvit in ga namažemo z marmelado. Postopek še enkrat ponovimo.

Zloženko za nekaj časa obtežimo nato jo povrhu namažemo z marmelado in prelijemo s prelivom, ki ga pripravimo iz čokolade, margarine in vode.