ČAJNO PECIVO - MIGNON
|
Biskvit: |
Preliv: |
Nadev: |
|
2 margarini 45 dag. moke 30 dag. sladkorja v prahu 5 dag. kakava 1 vanili sladkor limonina lupina |
10 dag. jedilne čokolade 10 dag. margarine 1 do 2 žlici vode |
marelična marmelada. |
IZDELAVA:
Biskvit:
Margarino najprej raztopimo in jo dalj časa stepamo, postopoma dodamo jajce, sladkor v prahu, vanili sladkor in limonino lupino. Nato maso razpolovimo in eni polovici dodamo 25dag. moke drugi polovici mase pa dodamo 20dag. moke in 5dag. kakava.
Vsako maso posebej spečemo v pekaču prekritim z papirjem za pečenje. Pečemo na temperaturi 215° C približno 10 min. Ko se biskvit ohladi, ga prerežemo na polovico in ga zlagamo po sledečem vrstnem redu: najprej temni biskvit premažemo z marelično marmelado, nato položimo svetel biskvit in ga namažemo z marmelado. Postopek še enkrat ponovimo.
Zloženko za nekaj časa obtežimo nato jo povrhu namažemo z marmelado in prelijemo s prelivom, ki ga pripravimo iz čokolade, margarine in vode.