Proizvodni postopek -
rastlinska in živalska vlakna
Skladiščenje,
prva izprašitev krp (v komorah se mehansko odstrani umazanija),
sortiranje (na tekočem traku ročno prebirajo in
sortirajo krpe, odstranijo gumbe, sponke in trše šive)
rezanje na format 5x5 cm, ( to se opravi strojno),
ponovna izprašitev narezanih krp,
kuhanje v raztopini natrijevega luga in apnenega mleka, ogrevanje s
paro, 2-kratno izpiranje z vročo vodo (uporabljeni so posebni
kuhalniki,
mletje v holandcih (Voda s 6% gostoto snovi kroži med valjem
z noži in rebrastim dnom holandca. Snov razpade na vlakna.),
beljenje v istem holandcu,
izpiranje (uporabljeni so posebni izpiralni bobni),
mešanje v mešalni kadi (zdrobljena masa postane homogena),
pretok preko peskolova (ostanki večjih drobcev se zadržijo
v prekatih predalčastega korita),
dotok v zbirni holandec,
beljenje, filtriranje, ožemanje.
Za vračanje uporabi tipko
zgoraj levo!