T-TECTO
       
  (c) Jure Žalohar
  Domov Seminarji T-TECTO Grafike Kontakt    

 
T-TECTO
 
 

T-TECTO
Raziskovanje, izobraževanje in promocija znanosti ter umetnosti

T-TECTO je multidisciplinaren pojekt, katerega glavni namen je raziskovanje na področju naravoslovnih in humanističnih znanosti, skrb za izobraževanje in seznanjanje javnosti z najnovejšimi znanstveno-filozofskimi pristopi ter ustarjalno delo na področju grafične umetnosti.

Najpomembnejša področja dejavnosti T-TECTO:

   Izvajanje celovečernih filozofsko-znanstvenih seminarjev

V letih 2010 do 2013 smo v sodelovanju z Mestno knjižnico Kranj organizirali serijo celovečernih filozofsko-znanstvenih seminarjev, katerih glavni cilj je bil promocija znanosti, umetnosti in filozofije. V današnjem šolstvu kritičnega razmišljanja skorajda ne poznamo, zato pa je ozaveščanje javnosti o temeljni človekovi zmožnosti - razmišljanju - še toliko pomembnejše. Zato bomo s to dejavnostjo nadaljujevali tudi v prihodnjih letih (preberi več).

     


  Ustvarjalnost na področju grafične umetnosti

Svet nasičenosti, svet vsega, nasičen svet... Lahko imaš VSE, lahko kupiš VSE... Toda moderni potrošnik je v tem svetu NIČ.

Kaj ima umetnost post-postmodernizma, globalnega turbokapitalizma sploh še povedati? Ali ni bilo v umetnosti že vse povedano?
Morda pa ne? Odgovor se nemara skriva v novih tehnoloških pristopih elektronske dobe. Umetnost kot elektron! (preberi več)

   


Raziskave na področju seizmotektonike in geofizike

T-TECTO je pravzaprav ime najmodernejšega računalniškega programa za napetostno analizo potresov in prelomnih sistemov. Najnovejša različica softvera je T-TECTO Studio X5, ki temelji na novi avtorski teoriji interakcij med prelomi in potresi. T-TECTO uporablja preko 1000 registriranih inštitucij na vseh kontitnentih sveta. (preberi več)
 T-TECTO, Jure Žalohar
Koroška cesta 12,
SI-4000 Kranj,
Slovenia