Pozdravljeni!

"Space... The final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. It's continuing mission, to explore strange new worlds. To seek out new life and new civilizations. To boldly go where no man has gone before. "

-James T. Kirk

Zvezdne steze so kulturni fenomen, ki vztraja že skoraj 50 let. Od leta 1966, ko je bila serija "Star Trek" prvič predvajana na ameriškem TV programu NBC, spreminja svet v katerem živimo. Čeprav je imela originalna serija samo 3 sezone je dala številne ideje za današnje izume: ste vedeli, da je Star Trek glavni krivec, da imamo mobilnike, možnost video klicov, električna drseča vrata, osebne računalnike, tablične računalnike, GPS sisteme, širokozaslonske televizorje in še veliko več.

Ampak Zvezdne Steze ne govorijo samo o tehničnih izumih, gledalce sprašujejo pomembna etična in moralna vprašanja. Poleg tega pa povejo veliko o strpnosti in sodelovanju, za primer si lahko vzamemo epizodo iz originalne serije, kjer se je na televiziji prvič pojavil poljub med moškim in žensko, ki pripadata različnim rasam, to je sprožilo veliko debato, ki je spremenila ameriški pogled na črno raso.

 

Serije:

Serija Glavni Lik Plovilo
Star Trek James T. Kirk USS Enterprise
Star Trek: TNG Jean-Luc Picard USS Enterprise-D
Star Trek: DS9 Benjamin Sisko Deep Space 9
Star Trek: Voyager Kathryn Janeway USS Voyager
Star Trek: Enterprise Jonathan Archer Enterprise NX-01

 

 

(Živi dolgo in uspešno.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2010. Designed by HTML Templates