o nastajanju strani

To stran sva naredila Martin Gantar in Denis Kavčič, kot nalogo pri predmetu informatika.
Najprej sva na predlogi preimenovala in dodala še potrebne menije. Ko sva uredila menije sva ustvarila hiperpovezave med njimi. Po končanem meniju sva na vsako stran naložile slike iger. Nato pa je sledil še najdaljši del najine izedlave spletne strani, dodajanje iger na splet. Za to dejanje sva uporabila naslednjo kodo:

Ko sva dodala vse igre, sva uredila hiperpovezave tako, da s klikom na določeno sliko igre dostopaš do te igre. Izdelava te strani nama je vzela veliko časa, vendar sva se ob tem naučila številne nove reči, ki jih do sedaj nisva vedela.

Upava, da boste ob igranju iger na najini spletni starni uživali in se zabavali!

O SPLETNIH IGRAH

Izraz spletne igre se nanaša na videoigre, ki se igrajo preko takšnega ali drugačnega računalniškega omrežja. Dandanes to omrežje v večini primerov predstavlja internet ali ekvivalentna tehnologija. Igre so vedno uporabljale aktualno tehnologijo: modeme pred internetom, še pred modemi pa žične terminale. Razširitev spletnega igranja je v bistvu odraz vsesplošne razširitve uporabe računalniških omrežij, od lokalnih mrež do interneta in hkrati tudi odraža porast dostopa do interneta. Spletne igre so raznovrstne, segajo od preprostih igric, ki temeljijo na tekstu, pa tja do iger s kompleksno grafično predstavitvijo in virtualnimi svetovi z več hkratnimi igralci. Mnoge spletne igre so ustvarile spletne skupnosti, kar pomeni, da so spletne igre dejansko oblika družbene aktivnosti.
Spletne igre se delijo na več zvrsti. Poznamo arkadne igre, ki sodijo tudi med najstarejše, športne igre, miselne igre, zabavne igre, strelske igre itd.