SESTAVINE:

250 g sira mascarpone

Tiramisu 2.jpg2 jajci

2-3 žlice prave kave

rum

sladkor

zavitek baby piškotov

1/2 l vode

sladka smetana

kakav za posip

 

POSTOPEK:

Iz pol litra ali morda nekoliko več vode skuhamo kavo, jo po okusu sladkamo in ohladimo. Dodamo ji par kapljic ruma.

Baby piškote omočimo v kavi in jih zložimo na dno dovolj visokega pekača. Iz njih dobimo prvo plast peciva. Nanjo polijemo kremo, ki jo naredimo takole: rumenjaka in beljaka stepemo posebej, nato pa ju skupaj s sladkorjem in mascarponejem, ki naj bo hladen, zmešamo v kremasto zmes. Nanjo spet položimo v kavo namočene piškote in jih polijemo s kremo. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin. Na vrhnjo plast namažemo stepeno sladko smetano in jo posujemo s kakavom.

Sladico vsaj za tri ure postavimo v hladilnik, da se strdi.

Tiramisu 1.jpg

 

image009.jpg