TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V petek, 21. 11. 2014, smo obeležili Dan slovenske hrane in  izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk.

S projektom želimo izobraževati in ozaveščati otroke o pomenu zajtrka in prednostih lokalno pridelanih živil, oziroma živil, ki so predelana v Sloveniji.

Ob 7.30 uri so se v svojih matičnih učilnicah zbrali učenci od 1. do 5. razreda. Zajtrkovali smo kruh, maslo, med, mleko in jabolka.  Živila so bila nabavljena pri lokalnih dobaviteljih.

 Da je bil zajtrk na prvi pogled privlačnejši, pa so na mizicah imeli zgubane papirnate serviete, ki so jih skupaj z učiteljico pripravljali tisti učenci, ki prihajajo v jutranje varstvo.

Ob in po zajtrku pa je tekel še pogovor. Poudarek smo dali tudi pomenu čebelarstva, nekateri so si ogledali film o kranjski sivki, prvošolci so se  z grafomotoričnimi vajami "urili čebelji ples", drugi so se igrali družabno igro in spoznavali pridnost čebelic.

Nada Stropnik