Naj dogodki                      ***  
   


Šolsko leto 2004/05
April 
2005

_____  * _________________________________________________________  

1. 4. 2005

Okrogla miza z naslovom Izobraževanje v Evropi.
Gost: prof. dr. Vito Turk, direktor Inštituta Jožefa Stefana


Našo šolo je 1. aprila 2005 obiskal profesor dr. Vito Turk, od leta 1996 direktor Inštituta Jožef Štefan v Ljubljani. Na okrogli mizi je učence seznanil z možnostmi šolanja, izobraževanja ter kasnejše zaposlitve na naravoslovnem področju, pri čemer je izpostavil veliko možnosti za študij in izobraževanje nadarjenih študentov naših naravoslovnih fakultet v tujini. 

Sodelujoči učenci so prof. dr. Turka z zanimanjem poslušali ter ga z vprašanji še bolj vzpodbudili k obširnejšim odgovorom o pomenu učnega dela in delavnih navad, o učencem prijazni šoli, o poklicnih ambicijah posameznika in še o marsičem.         

Več o tem  

_____  * _________________________________________________________  

8. - 14. 4. 2005

Projekt "Vezi med nami" v Evropi.


Na OŠ Ledina smo tudi letos, že četrtič, uspešno organizirali prvi del projekta mednarodne izmenjave učencev Nemčije in Slovenije Vezi med nami. Projekta se je udeležilo 24 otrok iz Nemčije in 24 učencev OŠ Ledina ter OŠ Poljane.

Učenci so se med seboj odlično razumeli in teden v Sloveniji je hitro minil. Zagodlo nam je le vreme, saj je skoraj cel teden deževalo. Kljub temu smo nemškim prijateljem razkazali naše srednjeveško morsko mestece Piran, ogledali smo si muzej solinarstva v Strunjanu, Postonjsko jamo. V sredo, ko se je vreme malo izboljšalo, smo se s pletno odpeljali na blejski otok ter veslali po bohinjskem jezeru.  

Polni novih vtisov in zadovoljni, da smo skupaj lepo preživeli teden, smo pospremili nove prijatelje na vlak.

Veselimo se obiska v Nemčiji to jesen in komaj čakamo, da se ponovno srečamo.

učenci 7.razredov OŠ Ledina

mentor: Romana Ana Dolenc


_____  * _________________________________________________________  

22. 4. 2005

Počastitev dneva Zemlje


V petek, 22. aprila 2005, smo v počastitev dneva Zemlje na OŠ Ledina priredili EKO DAN. 

Na naših skromnih zelenih površinah smo posadili tri drevesa in sporočili javnosti, da se tudi v strogem centru Ljubljane ne damo! Sajenje je posnela ekipa TV Slovenija.

Na naši šoli vse šolsko leto potekajo številne EKO akcije, s katerimi širimo okoljsko ozaveščenost naših učencev in širše družbe. Sajenje dreves je potekalo v okviru skupne akcije Arboretuma Volčji Potok, Tetra Pak d.o.o. in Ekošole "80 dreves za čistejši zrak". Podarili so nam 2 javorja, ki so ju posadili učenci 4.a in 4.b in postali njihovi skrbniki.

Tretje drevo, ki so ga posadili Ledinci, je bila magnolija. Ta čast je pripadla prvošolcem. Gospa ravnateljica Ljubica Kosmač, ki jim je pri sajenju pomagala, jim je zaupala skrb zanjo vse do devetega razreda. Po končanem devetem razredu bodo skrb zanjo predali novi generaciji prvošolcev.

Petkovo sajenje dreves je bilo le "pika na i" našim številnim dejavnostim v okviru akcije Za lepšo Ljubljano 2005



_____  * _________________________________________________________  

22. 4. 2005

Razglasitev 4. a razreda za EKO FRAJERJE OŠ Ledina


Ob dnevu zemlje smo učence 4. a razreda razglasili za EKO FRAJERJE naše šole, saj so v šolskem letu 2004/05 na tem področju ogromno naredili.
Skozi številne akcije jih je vodila razredničarka Irena Šimenc Mihalič. Čestitamo! 

Razglasitev EKO FRAJERJEV (PDF ali DOC)

_____  * _________________________________________________________  

22. 4. 2005

Gospodinjski dan za 7. razred


V petek, 22. aprila 2005, smo na OŠ Ledina organizirali tematski dan dejavnosti z naslovom Perujska, francoska in dalmatinska kuhinja na slovenskih krožnikih. Bilo je poučno, zanimivo in SLASTNO!
Vodja: Romana Ana Dolenc.