| Naj dogodki *** | |||||||
|
V gospodinjski učilnici
so se udeleženke kuharske delavnice pod vodstvom prof. Marije
Hergouth naučile skrivnosti vzhajanega testa in priprave flancatov.
Pripravile so nekaj prigrizkov (popečene kruhke in liptaverski namaz,
skutine žepke …) ter se naučile na primeru predstavljenega
pustnega pogrinjka gospe Ive Dolenc, kako je pomembno, da jedi dobijo
tudi svoje mesto na mizi, na kateri ni dovolj, da jo prekriva le prt,
temveč se lahko z nekaj svoje lastne ustvarjalnosti (uporaba vej,
krep papirja, mask, skladna izbira sveč in prtičev) ustvari
prijaznejše vzdušje, ki je del kakovostnega prehranjevanja. Vodilo pri
delovanju društva je širiti zdrav način prehranjevanja, še zlasti
je pomembna pravilna priprava hrane, ki jo želimo posredovati čim širšemu
krogu prebivalcev Slovenije, zlasti mladini in mladim gospodinjam.
Organizacija tematskih delavnic s praktičnim prikazom, aktivnim
sodelovanjem udeleženk in udeležencev pri pripravi živil, kuhanju
ter serviranju, bo ena od naših osnovnih dejavnosti. Ni dovolj, če
glavno skrb namenjamo samo živilom, ob tem pa ne vemo, kako bi jih
pripravili in ponudili, da bi ohranili vso njihovo vrednost, je dejala
mag. Meta Medved, predsednica društva. Tadej Ulčakar, tajnik društva Imate
veselje do kuhanja, Društvo
za promocijo kakovostne prehrane
|
|||||||
Zadnje spremembe 03/2003